Munkeby

Kjære venner!

Vi har vidunderlige nyheter å dele med dere! Som de fleste av dere vet, kom vi til Norge for omtrent 10 år siden, og har blitt overveldet av det norske folks godhet og vennlighet. Nå er Norge vårt hjem.

Kommuniteten i Cîteaux Abbedi (Frankrike), som er moderklosteret til alle våre cistercienserkloster verden rundt, har gjennom de siste to årene også kjent kallet til å grunnlegge et cistercienseranlegg i Norge. Neste år sender de fire av sine munker (i alderen 31 til 81) for å starte et kloster bare en times kjøring fra oss. På samme måte som vi ligger i umiddelbar nærhet av det gamle Tautraklosterets ruiner (datert til middelalderen), slår Cîteauxmunkene seg ned i nærheten av ruinene av et annet gammelt cistercienserkloster: Munkeby. For å lære mer om deres livsstil, og deres drømmer, se deres nettside: http://www.munkeby.net. De skal tjene til livets opphold ved produksjon av Cîteaux-ost laget av (ku)melk produsert i nabolaget.

Selvfølgelig er deres hovedarbeid Opus Dei: lovprise Gud og leve et liv i bønn. Nå er de i gang med første byggetrinn av det fremtidige klosteret. De vil uten tvil sette stor pris på enhver pengegave. Én dollar, ett pund, én krone er ikke for lite. Vi har erfart at våre kloster ofte er bygget på "fattiges skjerv". Den viktigste gaven du kan gi dem, er selvfølgelig din bønn og støtte. Bidrag kan sendes direkte til klosteret: Munkeby Mariakloster, kontonummer 4202 13 56772.

Det er med takknemlige hjerter vi ønsker disse munkene, våre brødre, velkommen til Munkeby. Etter hvert som deres kloster vokser, kommer de til å ha rom tilgjengelig for dem som søker Gud eller som ønsker veiledning på sin åndelige reise.

Med vennlig hilsen,
M. Rosemary og nonnene i Tautra Mariakloster

Kopier denne linken inn i din nettbrowser og se en video om Munkeby som viser Tautra Mariakloster mot slutten: http://www.youtube.com/watch?v=ZDaO8992ubo