Retrettinformasjon

Velkommen til retrett i Tautra Mariakloster!

Retrett er en kjærlighetstid,
en tid for hjertet,
da uro, krav og mas kan hvile.
Retrett er en sjanse
til å lytte
til hjertets tale eller taushet,
og der oppdage
Guds nærvær.

Klosterets vesen er å være tilbaketrukket, et sted for stillhet, ettertanke og fordypning for mennesker som søker Sannheten. Vi tar imot gjester uansett tro eller ikke tro. Som nonner er vårt liv viet til Gud i bønn og stillhet, og vi ber våre gjester respektere dette under oppholdet i klosteret. Rent praktisk betyr det at vi unngår unødig prat, og ber om at det er stille i huset fra kl. 20.30 til kl. 04.00, da de som skal til vigilien står opp. Vi er særlig omtenksomme med å overholde stillheten mellom kompletoriet (kl.19.30) og messen (kl.08.10) neste dag, og å gi andre ro under middagshvilen.

Gjestene er velkommen til å delta i våre bønner og messer ikirken i den grad de ønsker. Den katolske messen er åpen for alle, men inntil vi har oppnådd enhet mellom kirkene, er det bare katolikker som kan ta imot nattverden. Andre kan komme frem og få prestens velsignelse.

For å gi deg selv mulighet til frikopling fra hverdagslivet, og gi økt stillhet til de andre i huset, ber vi om at du ikke bruker mobiltelefonen under oppholdet i klosteret, og gir familie og venner beskjed om at du ikke er tilgjengelig. I en nødssituasjon kan familien ringe klosteret for å gi deg en beskjed.

Gjestesøster er ansvarlig for kontakten med gjestene, og vil være behjelpelig med å imøtekomme deres behov.

Gjestene spiser middag i gjesterefektoriet (spisesalen) i stillhet i det nye klosteret, med mindre de gir beskjed om at de ikke kommer til middag. Andre måltider lager de selv i gjestehusets kjøkken. Klosteret sørger for all mat, sengetøy og håndklær under oppholdet. Vanligvis tar vi 200 kr per natt, og 200 kr for fullkost (50 kr til frokost, 100 kr til middag, 50 kr til kvelds). Studentrabatt: 100 kr per natt pluss 100 kr per døgnsmat. Hvis du ikke har evne til å betale, kan du likevel få komme. Dersom du ønsker å betale ved giro, vennligst si fra minst et døgn før du drar.

Da vi har begrenset kapasitet for gjester, ber vi deg si ifra snarest hvis det blir forandring i dine planer. Vennligst gi oss beskjed så snart du vet når du kommer, og hvis du skal spise middag den første dagen.

Vi stenger gjestehuset fra 22. desember og utpå januar. Vi åpner igjen i februar.

Vi tilbyr retretter for unge voksne. Se http://www.klosterliv-monasticlife.org.

Hvis du ikke ønsker å ha en retrett, men bare vil besøke Tautra, anbefaler vi med glede pensjonatet Klostergården, tlf 74 80 85 33, som ligger 20 minutters gange fra klosteret.

Vågen Vertshus, Frosta Camping og Hauganfjæra Camping er andre muligheter i nærheten. Du er alltid velkommen til klosterkirken, som står åpent hele dagen. I gjestehuset er det også avsatt et eget lite rom til bønn og meditasjon.

Guds velsignelse og vennlig hilsen

Adkomst til Tautra:

Tog: Ta Steinkjertoget fra Værnes til Åsen. Klikk her for ytterligere informasjon.

Bil: E-6 fra Trondheim: Ca. 20 minutter etter Stjørdal ser du Åsen kirke på venstre hånd. Ta riksvei 753 til venstre mot Frosta like etter Esso-stasjonen. Fortsett riksveien til du ser skilt mot Tautra, og følg avkjøringen til høyre. Vel ute på øya tar du til venstre mot Mariaklosteret.

E-6 fra Levanger: Ca. 20 minutter fra Levanger kommer du til Åsen. Kjør gjennom det lille bygdesenteret, ta riksvei 753 til høyre mot Frosta like før Esso-stasjonen. Fortsett riksveien til du ser skilt mot Tautra, og følg avkjøringen til høyre. Vel ute på øya tar du til venstre mot Mariaklosteret.

God reise!