Volontør

Volontørarbeidet er en priviligert tjeneste for Kirken, og i Tautra Mariakloster innebærer denne tjenestenspesielt deltagelse i liturgisk bønn. Omfanget av denne deltagelsen blir nærmere avtalt av partene. Volontøren kan få åndelig veiledning hvis ønsket.

Volontørarbeidet er ubetalt, men det godtgjøres med kost og losji, samt 1000.- kroner i lommepenger per måned.

Arbeidsavtalen innebærer;

23 timers arbeid per uke: Husarbeid, utendørs arbeid, arbeid i såpeavdelingen, kasserer i butikken,og annet forefallende arbeid. Normal arbeidstid er kl. 09.30 - 12.00 og 14.30 - 16.30.

Fri hver søndag. Dessuten to ettermiddager eller en hel dag per uke, etter avtale. Fridager tilpasses høytider i klosteret. Har du førerkort, kan du bes hente gjester.

To ukers ferie til jul og to ukers ferie til påske.

Vanligvis blir man volontør i et par måneder til ett år. Den første måneden betraktes som gjensidig prøvetid.

Du bor på et av gjestehusene, og bør ta hensyn til å holde det pent og stille. Vi arbeider uten unødvendig prat for å gi hverandre muligheten for kontinuerlig bønn. Du bør kunne finne deg både i stillhet og selskap. Volontøren spiser middag i gjesterefektoriet sammen med kapellanen og de andre gjestene. Du lager frokost og kvelds i huset hvor du bor.

Vår øy er liten, midt i Trondheimsfjorden, et vakkert, fredelig sted. Det ser ut som om alle som kommer hit blir forelsket i naturen. Vi bor 50 m fra sjøen, så ta badedrakten med! Tautra omfatter en RAMSAR fuglreservat, et kunst galleri, en kafé, håndverkbutikk, og cistercienserruinene fra 1537. Øya har en molo til fastlandet. Det er ca. 10 km til Frostasenteret, en times kjøring til Levanger eller Stjørdal, og en og en halv time til Trondheim.

Vi er, for tiden, 7 nonner som har avlagt evige løfter og2 noviser. Vi flyttet inn i det nye klosteret i juli, 2006. Seks av nonnene er fra USA, en er norsk, og kapellanen er irsk. Det er en fordel hvis du kan både norsk og engelsk.

Vi tror tjeneste som volontør kan være en berikelse for deg og kan fordype ditt trosliv. Dersom du er interessert i stillingen etter at du har lest dette, vil vi være glade til å ta imot din henvendelse: din CV og noen setninger om hvorfor du ønsker å komme hit, din alder, din familie og oppvekst, utdanning og arbeid, trossamfunn og evt. tidligere erfaring som volontør eller i menigheten. Vennligst oppgi ditt telefonnummer og når det er mulig å nå deg. Vi setter pris på at du også oppgir navnene på noen som vi kan kontakte som kjenner deg fra skole, kirke eller arbeid. Hvis du ikke mener at volontørtjeneste er for deg, er du fremdeles alltid velkommen på retrett.